Ta strona wykorzystuje  cookie

Informujemy, iż nasza strona wykorzystuje technologię  cookies, a jednocześnie nie zbiera w sposób automatyczny żadnych informacji, z wyjątkiem informacji zawartych w tych plikach (tzw. „ciasteczkach”).


Zgadzam się

Polski krokiet to nie krokiet Hiszpański
dodano: 2019-04-04

 

 

Jedną z najczęściej serwowanych potraw w Hiszpanii są słynne krokiety .

Nie mają one jednak nic wspólnego z krokietami, które znamy w Polsce.

Krokiety z kapustą i grzybami w Polsce to naleśniki nadziewane, panierowany.

Krokiet hiszpański jest zupełnie inny.

Podstawą wszystkich hiszpańskich krokietów jest sos beszamelowy.

Inne składniki, takie jak jamón, grzyby i warzywa, są dodawane do przygotowanego sosu. Po schłodzeniu sosu, krokiety lub ręcznie formowane lub za pomocą specjalnej maszyny. Jeśli linia automatyczna i krokiety nie są podatne na wpływ temperatury, krokiety automatycznie po formowaniu ruszają się do panierownicy.( sucha i mokra panierka w jednej maszynie )

Główny dostawca naszego sprzętu – Hiszpania.

Jesteśmy gotowi zaoferować Panstwu produkt, można powiedzieć, z pierwszej ręki.

Ten produkt będzie nietypowe dla polskiego rynku i jesteśmy przekonani, będzie w stanie wygrać.

Jesteśmy w stanie zaoferować następujące urządzenia :

  • Kocioł warzelny z mieszadłem do sosu beszamelowego
  • urządzenie formujące, które współdziała z nadziewarką tlokową
  • panierownice na sucho i mokro
  • Smażalnik taśmowy do smazenia krokietów

 

Wszystkie urządzenia można spróbować w Hiszpanii u naszego dostawcy

Istnieje możliwość przetestowania sprzętu u Panstwa w fabryce, dokonując pełnego depozytu za sprzęt 

 

Kontakt

LEONMASZ SPÓŁKA Z O.O.

ul. PLAC JANA KILIŃSKIEGO 2
35-005 RZESZÓW

NIP: 5170371749
Tel. 177150316
Fax 177150317